Overlæge Tobias Nordin fortæller: “Det er stimulerende at opleve alt”

Det er snart 3 år siden at Tobias Nordin, overlæge i psykiatri, tog beslutningen om at arbejde i Danmark. En beslutning han i dag er meget glad for! Vi mødtes med ham for at høre mere om hans oplevelse af at arbejde i Danmark, hvad der fik ham til at tage beslutningen, og hvordan det har påvirket hans hverdag, både i hans privatliv og karriere.

Navn: Tobias Nordin
Titel: Overlæge i psykiatri
Nuværende arbejde: Arbejder på en bipolar modtagning i Aalborg, Danmark
Bor: Aalborg og Gøteborg

Du har snart arbejdet i tre år som læge i Danmark. Hvordan kan det være du trives så godt?
Det er fedt, som et lille eventyr. Danmark er jo et naboland, men det føles stadigvæk noget mere eksotisk! Det er meget stimulerende at opleve alt. Og jeg oplever fortsat nye ting. Desuden arbejder jeg næsten udelukkende med patientarbejde og kan fokusere på at udvikle mine kompetencer.

Hvad fik dig til at søge til Danmark?
Jeg havde arbejdet i samme Region i 18 år, hvoraf 12 som chef. Jeg var ganske ung, da jeg blev chef og har altid savnet det kliniske arbejde. Da jeg begyndte at tænke på klinisk arbejde igen, ville jeg gerne undersøge, hvordan det ville være at arbejde på noget andet end det offentlige svenske sundhedsvæsen. Udlandet var derfor et alternativ. Jeg var i en situation, hvor jeg var mere åben for forandringer, da jeg blev kontaktet af Dedicare. Jeg havde tidligere en kort erfaring med at arbejde i Norge, så Danmark føltes som en mulighed for mig. Da jeg fik fortalt, at jeg kunne få en ordning, hvor jeg også kunne have kvalitetstid med børnene fra torsdag aften til mandag morgen, valgte jeg at prøve det.

Du har lang erfaring som læge i Sverige. Hvordan synes du sundhedsvæsenet adskiller sig i Danmark?
Selvom de fleste ting er de samme, er der stadig nogle forskelle. Danskerne er lidt hurtigere med at prøve nye ting i sundhedsvæsenet. Gerne stillinger med forskningsstudier. Og statsstyring gør at alle beslutninger har større indflydelse. For eksempel har jeg aldrig oplevet vanskeligheder i overgangene ved sundhedsvæsnet. Vi modtager patienter, der henvises til os. Og andre modtager henvisninger fra os, herunder distriktslæger. Det er lidt mere gnidningsfrit på den måde!

Hvordan ser din hverdag ud i forhold til i Sverige?
Den store forskel er, at jeg har mere frihed og fleksibilitet, og har mere kvalitetstid med børnene. Jeg har valgt et arbejde, hvor jeg tager hjem torsdag eftermiddag og er hjemme i Gøteborg omkring 17.30. En anden stor forskel er, at jeg har mere tid til klinisk arbejde. Jeg er meget tilfreds med min stilling og synes at hverdagen i Danmark fungerer fint.

Du arbejder som overlæge i psykiatri, kan du fortælle os lidt om arbejdet på klinikken i Danmark?
Eftersom der er mindre administrativt arbejde, har jeg tid til at træffe mange patienter på en dag. En del er nye patienter, der er henvist, nogle er i mere intensiv behandling, og andre er mere af mindre hyppig opfølgning. Jeg arbejder hovedsageligt med teamets medarbejdere, men også andre relevante aktør. På den enhed, jeg er, foregår der en ret intensiv forskning. Vi har ugentlig gennemgang af igangværende forskning og projekter. Der kan vi også tage fat på svære kliniske problemer, som vi sammen forsøger at finde en holdning til. Det er ikke sjældent, at nogen har fået til opgave at udforske området lidt mere. Det er meget spændende og givende!

Mange tænker at sproget er den store udfordring. Hvad tænker du om det?
Jeg har aldrig været særlig god til sprog. Jeg måtte kæmpe i skolen, både med hensyn til lytteforståelse og produktion af tale og skrivning. Jeg tror, ​​der er mange andre, som er meget bedre end mig, men jeg har løst det. Jeg blev tilbudt en meget kompetent sprogundervisning med private lektioner, og så gjorde jeg også meget for det selv. Jeg lyttede til podcasts, så film og serier og lyttede til musik. I dag kan jeg gøre mig forståelig og forstår også dem. Det har været meget sjovt at lære det danske sprog. Og nysgerrigheden fra mine svenske venner er stor. Det har været et sjovt og naturligt samtaleemne.

Hvad vil du sige til dem, der tænker på Danmark, men er lidt bekymret over alt det praktiske?
Der var mange ting, jeg var bekymret for, før jeg endelig træf beslutningen om at springe ud i det. Det er en omvæltning at flytte til et fremmed land med alt, hvad det indebærer. Sprog, samfund, love, legitimation, bolig og alt andet, der er forbundet med en cross-border ansættelse. Men hvad der er så skønt er, at Dedicare tager sig af alt det! Og lige fra den første kontakt følte jeg, at de lyttede meget til mine ønsker om valg af inriktning og stilling. Så hvis du er nysgerrig, så prøv det!

Jeg har altid følt mig sikker med Dedicare. De lytter, tilpasser sig og løser det. Det er tryghed for mig!

Har du andet, du vil fortælle os om din oplevelse af Danmark?
Ja, uanset hvor jeg henvender mig, bliver jeg mødt med venlighed og hjælpsomhed. Jeg føler, at danskerne tager fat på problemerne og prøver at løse dem. Jeg føler også, at de er mere taknemmelige. Uanset hvor svært det er for medarbejderne, eller hvor dårlige patienter har det, består den interpersonel kontakt af venlighed, hjælpsomhed og taknemmelighed.

 

Nysgerrig på at arbejde i Danmark?

  • Udfyld formularen

  • Vil du vide mere om at arbejde med os? Udfyld dine kontaktoplysninger og vi kontakter dig.

  • Vi bekymrer os om dit privatliv. Dedicare behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR). Læs mere om vores fortrolighedspolitik.